Час роботи: Пн-Птн 9:00-19:00
Онлайн замовлення
приймаються цілодобово

У кошику порожньо!

Способи та особливості заварювання трав'яного чаю

Способи та особливості заварювання трав'яного чаю

2016-10-15 21:33:53   0   1899

Трав'яний чай- це найдавніший напій, що володіє безліччю цінних властивостей. Люди дуже давно помітили, що якщо заварити певну травичку, виходить смачний настій, чарівним чином впливає на стан людини. Наприклад, м'ята, і меліса добре заспокоюють і знімають напругу, а ромашка з календулою надають могутню протизапальну і загоює. Природа не вміє розмовляти як ми з вами, але вона говорить з нами мовою трав, передаючи через них свої найцінніші дари. Вирощені в екологічно чистій місцевості, насичені цілющої сонячною енергією, і висушені за особливою дбайливого технології трави перетворюються в дивно смачні настої, благотворно впливають на наше здоров'я.

У кожній країні і навіть областях існує свої рецепти вітамінних і цілющих зборів. Всі існуючі чаї можна розділити на такі групи:

  • Спеціальні лікувальні збори - вживаються курсами, спрямовані на лікування певної проблеми.
  • Вітамінізовані - містять збалансований комплекс вітамінів і корисних речовин, використовуються для загального зміцнення організму, підняття імунітету і підтримки життєвого тонусу.
  • Профілактичні чаї - можна пити тривалий час, щоб попередити розвиток будь-якої хвороби. Наприклад, в сезон загострення інфекційних та вірусних захворювань, можна щодня пити трав'яний чай, який містить у своєму складі листя малини або квітки ромашки.
  • Комбінації з ягодами і фруктами - смачні і одночасно корисні напої, в яких трави чудово гармонують з шматочками сушених фруктів або ягід. Такі настої теж містять необхідну кількість вітамінів, і можуть застосовуватися всіма без обмеження.

Як правильно заварювати трав'яний чай?

Щоб отримати максимальну користь від свого напою, дотримуйтеся такою технологією заварювання:

  • Для приготування настою слід використовувати скляну, глиняну або керамічний посуд.
  • Якщо ви використовуєте розсипний чай, обов'язково заварювати його в окремій ємності, щоб потім його можна було відстояти і перелити в чашку без попадання заварених трав.
  • Для зручності покупців багато виробників випускають трав'яні і фруктові мікси в зручній пакетованій формі. Пакетик можна заварювати прямо в чашці, накриваючи її блюдцем. Існують спеціальні чашки з кришками, які призначаються саме для заварювання трав'яного і зеленого чаю.
  • Вода для настою повинна бути м'якою і очищеної. Для приготування напою варто використовувати тільки воду першого кип'ятіння.
  • Температура води може варіюватися в межах 90-95 ̊С.
  • Після того як ви залили чай, його слід накрити кришкою і настояти близько 10-15 хвилин. Для посилення лікувального ефекту, настоювати напій можна на киплячій водяній бані.
  • Після того, як чай настоявся, його злегка охолоджують і п'ють.

Мед - хороша компанія для трав'яних настоїв, але слід пам'ятати, що всі цілющі властивості цього бджолиного продукту, губляться, якщо він потрапляє в гарячу воду. Тому додавайте мед в теплий напій або вживайте його вприкуску з ним.

Як готують чай в горах?

Хто хоч раз бував в турпохід, напевно пам'ятає смак чаю з гірських трав, зібраних на місці ночівлі і заварений в казанку. Спосіб приготування такого напою був, запозичивши у жителів гір, які звично заварюють цей напій в чавунному казані. Вдалині від всіх благ сучасної цивілізації це найсмачніший і оптимальний спосіб приготування настою. Горяни беруть заздалегідь приготовані трави, сушені ягоди і сухофрукти, миють їх, і укладають в казанок. Збір заливається чистої джерельної або джерельною водою, і ставитися на вогнище. Час приготування такого напою займає від 30 хв до 1 години. За цей час всі компоненти повністю віддають настою свій первозданний смак і цілющу силу природи.

Де можна купити чай з трав?

На сайті нашого інтернет магазину зібрана чудова колекція натуральних трав'яних чаїв і міксів, які мають чудові смаками і різноманітним букетом ароматів. Купити чай можна, просто заповнивши форму замовлення. Бажаємо приємного чаювання!

Коментарі:
Увага: HTML символи заборонені!