Час роботи: Пн-Птн 9:00-19:00
Онлайн замовлення
приймаються цілодобово

У кошику порожньо!

Кава для гурманів

Кава для гурманів

2016-08-02 22:38:34   0   1681

Мабуть, немає цінителів і гурманів, які б сходилися в єдиній думці, коли мова йде про каву. Кожен сорт хорошою арабіки ідеальний. Палітра смакових відтінків і півтонів багато в чому залежить від місця зростання кавового дерева

 З кислинкою або без

 Простаки помилково вважають, що кава з кислим присмаком - це дешева кава. Так, частково вони мають рацію. Але тоді слід міркувати про купажі арабіки та робусти.

 Але є кращі сорти арабіки, які мають природну фруктову кислинку. Причому смакова особливість абсолютно не псує напій.

 До сортам кави з кислинкою відноситься перуанська арабіка. Цей сорт люблять ті, хто не терпить гіркоти. Напій має м'яку ягідну кислинку і п'ється легко. Чи не валить з ніг, так як містить невелику кількість кофеїну.

 До кислим сортам відносять також мексиканський, колумбійський, кенійський кави і Коста-Ріка.

 А ось Мокка, Нікарагуа, Гондурас - арабіка для чоловіків. Ці сорти мають деяку гіркоту і дуже міцні.

 Для дам є свої сорти. Це кава, який має особливий букет післясмаку, неміцний. Його можна пити навіть після обіду.

 Воістину неперевершеним є «Йоргачіф» (Ефіопія). Назва походить від іменування місцевості, де ростуть кавові дерева. Смак кави пряний, трохи солодкуватий з малою часткою фруктової кислинки.

 Неможливо не згадати і про «Жовтому Бурбон» (Бразилія). Смакової купаж готового напою об'єднує поєднання медової солодощі з терпкою ледь відчутним присмаком гірчинкою.

 Відмінний кави Гватемала. У нього густий шоколадний смак, який поєднується з присмаком копченого чорносливу і пряної гірчинкою. Напій має характерний аромат диму. І це не дивно, Арабіка росте на задимлених вулканічних грунтах.


 Як підкреслити купаж

 Завершальним акордом, який визначає остаточний смак і аромат кави, є обсмажування. Як відомо, буває темна, світла і середня її ступінь.

 Темна обжарка дає гіркоту, світла - терпкість. Але найкращою для кращих сортів арабіки є середня ступінь обсмаження.

 Завдяки ній кавові зерна, в залежності від сорту, набувають велику вираженість смаку і сильний аромат. При цьому всі тональності купажів зберігаються.

 Так, чашка кави Бразилії зберігає ненав'язливий горіховий смак; у Коста-Ріка - підбадьорливий трохи кислуватий густий винний відтінок, мексиканська кава має шоколадний смак і аромат.

Коментарі:
Увага: HTML символи заборонені!