Час роботи: Пн-Птн 9:00-19:00
Онлайн замовлення
приймаються цілодобово

У кошику порожньо!

Чорний чай: способи заварювання і чайні традиції різних країн

Чорний чай: способи заварювання і чайні традиції різних країн

2016-10-10 21:31:32   0   1581

Який напій займає друге місце в світі за популярністю після води? Якщо ви подумали що це горілка, потрібно терміново зав'язувати зі святами. Таким напоєм, звичайно ж, є чай. Смачний і корисний настій універсальний, його без побоювань можна пити в будь-який час доби в кількості 5-6 чашок. Чорний чай містить в своєму складі тонізуючі речовини, що підвищують працездатність і стимулюють мозкову діяльність. Чайне листя багате антиоксидантами і корисними мікроелементами. Всього одна чашка настою здатна принести неоціненну користь, але щоб чай в повній мірі зберіг свої цілющі властивості, заварювати його потрібно правильно.

Як правильно заварювати чорний чай?

  • Спочатку готуємо воду, вона повинна бути м'якою і очищеної від шкідливих домішок і хлору. Не використовуйте воду, яка вже кип'ятилися кілька разів. Так як листя чорного чаю проходять повну ферментацію, можна використовувати воду температурою 90-95 градусів. Витрачати окріп варто відразу ж після того як чайник закипів, так як тривале кип'ятіння руйнує вільний кисень.
  • Як посуд використовуйте чайник для заварювання, фаянсові і фарфорові чашки. Перед приготуванням чаю, заварник повинен бути повністю сухим. Металевий посуд використовувати не варто.
  • Оптимальна витрата заварки на одну порцію це одна чайна ложечка.
  • Киплячу воду в заварник варто лити по колу. Спочатку налийте 1/3 частина окропу, а через 30 секунд долийте іншу воду. Після цього укутайте чайник для заварювання і залиште напій настоятися.
  • В середньому чорний чай заварюється близько 5 хвилин, повторно використовувати заварку не потрібно, так як в ній вже не залишається корисних речовин.
  • Щоб відчути чарівний аромат чаю, перед тим як налити його з заварника добре розмішайте ефірну плівку на поверхні настою.
  • Зберігати заварений напій можна не більше 8 годин, після цього він втрачає свої корисні властивості.
  • Пакетований чай заварюється швидше: пакетик поміщається в керамічний чашку і заливається окропом. Наполягають напій до смаку.

Особливості заварювання чаю в різних країнах

Цей унікальний напій п'ють у всіх куточках світу, але роблять це по-різному. Наприклад, в Індії дуже популярний чай масала, який має складний склад і володіє специфічними аюрведичні властивостями. Напій зміцнює імунітет, виводить токсини і чистить кров. Масала складається з чорного чаю, імбиру, кориці, гвоздики, кардамону, чорного перцю і порошку мускатного горіха. У напій також додають молоко, і підсолоджують його за допомогою пальмової меду. Смак настою досить-таки оригінальний. Чай виходить дуже ароматним зі східними нотками спецій і прянощів. В Індії вирощується сорт Дарджилінг, який дуже цінуватися в багатьох країнах. Його заварюють класичним способом і п'ють в чистому вигляді. До речі купити чай з даного високогірного сорти ви можете на нашому сайті.

У чайній країні Великобританії популярний напій з додаванням молока. Він поживний і смачний, тому британці щодня випивають близько 160 мільйонів чашок такого чаю. Для приготування напою використовують добре прогріті порцелянові чашки, в які спочатку наливають 3 чайні ложки підігрітого молока, потім додають заздалегідь заварений чай і п'ють його гарячим. А ось звичний нам чорний чай з шматочком лимона в Англії не п'ють. Лимон прийнято додавати тільки в зелений чай або чай з бергамотом.

Французи люблять «Паризький чай», який складається з чорного чаю, коньяку, апельсинового соку, лимонної цедри і мускатного горіха. Готують вони його досить просто: всі інгредієнти крім коньяку і мускату змішують і доводять до кипіння на повільному вогні, а після трохи остуджують і додають інші компоненти. Виходить дійсно дуже оригінально і смачно.

Купити чай за доступними цінами ви завжди можете в інтернет магазині Кофейня. На сайті в широкому асортименті представлені кращі цінні сорти від перевірених часом виробників. Замовте зараз і вже завтра насолоджуйтеся бездоганним сильним смаком справжнього чаю.

Коментарі:
Увага: HTML символи заборонені!